Avantgarde Exclusive

 

 

LEVERBAAR OP AANVRAAG

De Primadonna Hydrangea Avantgarde

De één koppige Hortensoa

Met deze nieuwe soort Hydrangea Avantgarde kan men chic en modern decoreren. Deze solitaire Hortensia Avantgarde is ontstaan door veredeling uit de familie van de Hortensia’s en kruising van verschillende Hortensia’s. Of u dit bloeiwonder mooi uitgedost op het terras of als blikvanger in de woonkamer zet, iedereen zal deze moderne en vitale Hortensia opvallen.
De Hydrangea Avantgarde is een doorbloeiende hortensia. Dit betekent, dat de plant zonder afkoelingsfase nieuwe bloemen vormt. Typisch voor de Avantgarde is, dat de Hortensia zich uitdost met grote donkere bladeren en een buitengewoon bloemscherm. Op een bloemsteel ontstaat een reusachtige bloemscherm in de vorm van een bol. De vele kelkbladeren vormen één grote bloem. Deze Hydrangea op stam is robuust door haar krachtige stam. De verhouding tussen stam en de bolvormige bloei harmonieert prachtig en weerstaat wind en regen. Men kan deze plant ook als kuipplant gebruiken.
Aan elke steel van deze Hortensia Avantgarde groeien uitlopers in de oksels van de bladeren. Deze uitlopers groeien uit tot een bloesemtak.
De unieke bloem is wit en verkleurt daarna naar lichtroze tot roze. Als de Hortensiabol volledig in bloei staat, verwelkt die niet, valt ook niet uit en neemt uiteindelijk een groene kleur aan. Als de bloem wordt verwijderd, verschijnt na ongeveer 12 weken een nieuwe bloem.

STANDPLAATS

In de woonkamer heeft de Hydrangea ‘Avantgarde’ een lichte plek zonder direct zonlicht nodig.
Als u deze Hortensia in de tuin zet, is het belangrijk, om de Avantgarde een standplaats met morgen- of avondzon te geven. Dit om verbrandingen van de bladeren te vermijden.

TEMPERATUUR

De Hortensia Avantgarde is winterhard. Pas bij temperaturen onder het vriespunt zal deze Avantgarde haar bladeren verliezen.
Bij hogere temperaturen en veel licht groeit deze stamhortensia sneller dan bij lage temperaturen en op een donkerder standplaats.

VERZORGING

De Hortensia ‘Avantgarde’ heeft door de grote bladeren en de bloei veel aandacht nodig. De Hydrangea heeft zure, humusrijke grond met veel voedingsstoffen nodig.
Door die extra grote bloem en de grote bladeren verliest deze Hydrangea Avantgarde veel vocht, daardoor heeft deze eyecatcher veel water nodig.
Het is belangrijk om elke dag te kijken of de plant genoeg water heeft.
In vorm geknipt als struik: als u de nieuwe uitlopers snoeit tot bladpaartjes en tot de helft van de totale hoogte van de plant, groeit de Avantgarde uit tot een struik.
In vorm geknipt als stam; als u de nieuwe zijuitlopers verwijdert, dan schaadt dat de Hortensia niet, dan groeit deze slechts uit tot een steel met een bloem.
In de tuin kunt u deze Avantgarde in het voorjaar knippen en vindt er bloeivorming in de herfst plaats. Uitgebloeide bloemen kan men het beste wegknippen boven de nieuwe uitlopers. De oude bloemknoppen beschutten in de winter de nieuwe bloemknoppen. Deze lopen opnieuw uit en er komen gegarandeerd nieuwe bloemen terug.
Om roze bloemen te behouden, dient u met kali bij te mesten. De roze kleur zal blauw verkleuren, als in het voorjaar en in de herfst een lepel ammoniakaluin, opgelost in het gietwater bijgegeven wordt. Niet ineens, maar verdeeld over 3 tot 4 weken.

Te gebruiken zowel in huis, maar ook als tuin-, kuip- en terrasplant. De bloemkleur van de Hydrangea ‘Avantgarde’ verkleurt van wit via roze (of blauw) naar groen aan het einde van de bloeiperiode. ‘Avantgarde’ kan onafhankelijk van het jaargetijde bloeien: als aan het einde van de bloeiperiode de bloem wordt verwijderd, hebben zich na 3 tot 4 maanden nieuwe bloemen gevormd. De plant verliest veel water door de grote bladeren. Daarom dagelijks water geven!

 

line-pattern-1

spacer-fonc